Kuinka luoda lakimarkkinointisuunnitelma vuonna 2022 (2024)

Lakialan markkinoinnissa on omat ainutlaatuiset säännöt, määräykset ja parhaat käytännöt.

Täältä opit:

  • Miksi asianajotoimistomarkkinointi on ainutlaatuista
  • Mitä laillistaasiakaspersoonatovat kaikki kyse
  • Miten SEO ja PPC vaikuttavat
  • Lakihakemistojen merkitys

Kun ihmiset haluavat vastauksia, he turvautuvat usein Internetiin.Tämä koskee myös lakiapua hakevia.

Hakutermit, kuten "ilmainen oikeusapu" ja "lakineuvonta lähellä minua", ovat mukaansa paljon liikennettäGoogle Trends.

Jotta voit tuoda nämä ihmiset asianajotoimistosi tai toimistosi virtuaaliselle (tai todelliselle) ovelle, on tärkeää, että sinulla on tehokas markkinointisuunnitelma.

Tänään, 44 % yrityksistä, mukaan lukien asianajotoimistot, ei ole tarkkaan määriteltyä markkinointistrategiaa.Ottamalla omasi ja toteuttamalla sen käytännössä voit nostaa yrityksesi kilpailun edelle.

Selvitetään kuinka suunnitellaan onnistunut lakimarkkinointisuunnitelma.

How to Create a Law Marketing Plan in 2022 (1)

American Bar Associationin tekemän tutkimuksen mukaan vain 46 prosentilla lakitoimistoista on markkinointibudjetti. (Kuva Rawpixelin kautta)

Laillinen markkinointi vs. perinteinen markkinointi

Vaikka suurin osa yleisistä taktiikoista koskee myös asianajotoimistojen markkinointia, lakialalla on tiettyjä vivahteita, joihin sinun on myös puututtava.

Lakialan näkökohtia, jotka on pidettävä mielessä markkinointisuunnitelmaasi laadittaessa, ovat:

  • Ostosykli– Lakiasiakkaat tarvitsevat palveluita pikimmiten. Tämä yleensä lyhentää heidän ostosykliään merkittävästi. Stressaantuneet ihmiset, jotka tarvitsevat lakiapua, uskovat usein, että heillä ei ole aikaa tehdä paljon ostoksia.
  • Luottamus ongelmia– Oikeudellisissa ongelmissa panokset ovat usein korkealla. Potentiaaliset asiakkaat haluavat työskennellä ihmisten kanssa, joihin he voivat luottaa, joten on tärkeää osoittaa uskottavuutesi ja johtaa läpinäkyvyyttä.
  • Saatavuus– Oikeusavun kiireellisyys tekee saatavuudesta tärkeän. Siksi laillinen markkinointi keskittyy tarjoamaan mahdollisimman monta kosketuspistettä.
  • Sijainti– Lakitoimistot palvelevat yleensä paikallista yleisöä. Tästä syystä on tärkeää kiinnittää asianmukaista huomiota paikkakohtaisiin markkinointitaktiikoihin, kutenpaikallinen SEO.

Monet lakitoimistot unohtavat markkinoinnin merkityksen.

Amerikkalaisen asianajajaliiton mukaankysely, vain 46 prosentilla heistä on markkinointibudjetti.Samaan aikaan vain 33 prosentilla pienemmistä asianajotoimistoista (joissa on 10–49 asianajajaa) on sisäinen markkinointitiimi.

Nämä tilastot avaavat mahdollisuuksia asianajotoimistoille, jotka osaavat markkinoida itseään strategisesti.

1. Luo asiakaspersoona

Asiakaspersoonat ovat tärkeä laillinen markkinointipilari. Koska lakitoimistot tarjoavat erittäin erityisiä palveluita, on tärkeää kohdistaa oikeat asiakkaat.

Vastaanottajaluoda asiakaspersoona, sinun täytyy:

  • Määritä demografiset tiedot– Asiat, kuten ikähaarukka, tulot, siviilisääty, koulutustasot
  • Tunnista kipupisteet– Miksi potentiaaliset asiakkaasi todennäköisesti tavoittavat sinut, mitä ongelmia he tarvitsevat ratkaistavaksi, mitä haasteita he kohtaavat
  • Määritä viestintäkanavat– Mitä menetelmiä asiakkaat käyttävät ja miten (ja milloin) he haluavat tavoittaa sinut
  • Kavenna tarpeen mukaan– Koska lakilisenssit ovat voimassa vain tietyillä alueilla, varmista, että määrität sijaintisi, kielesi (esimerkiksi jos sinulla on espanjankielisiä vaihtoehtoja) ja asiantuntemuksesi

Jos haluat tehostaa markkinointistrategiaasi edelleen, harkitse negatiivisen asiakaspersoonan luomista. Nämäovat ihmisiä, jotka eivät sovi asianajajaksi. He eivät välttämättä tarvitse tarjoamiasi palveluita tai heillä ei ole budjettia maksaakseen niistä.

Provinkki: Sinun on ehkä luotava eri asiakaspersoona jokaiselle harjoitusalueelle.

2. Ota käyttöön hakukoneoptimointi (SEO)

Verkkosivustosi saaminen orgaanisten parhaiden sijoituksiin hakukonetulossivulla (SERP) on tärkeää yrityksesi näkyvyyden kannalta. Haluat palveluitasi tarvitsevien ihmisten löytävän sinut helposti, kun he tekevät hakuja verkossa.

Vankka laillinen SEO-strategia alkaalaadukas avainsanatutkimus. Todennäköisimmin törmäät monenlaisiin suuren määrän avainsanoja (suosittuja avainsanoja, jotka ihmiset kirjoittavat hakukenttään).

Kun olet määrittänyt avainsanat, joilla haluat sijoittua, voit alkaa luoda sisältöä ja mainoksia, jotka korostavat näitä termejä.

Voit tunnistaa avainsanasi seuraavilla tavoilla:

  • Hyödynnä työkaluja, kuten Google Keyword Planner, SEMrush ja Ahrefs
  • Mieti termejä, joita ihmiset saattavat käyttää löytääkseen sinut verkosta
  • Nähdä, mihin avainsanoihin kilpailijasi näyttävät kohdistavan
  • Tarkastellaan avainsanoja, joilla tällä hetkellä olet sijoittunut

Provinkki: Toinen hyvä paikka löytää toimivia avainsanoja on selata online-lakihakemistoja. Niissä on yleensä "kysy lakimieheltä" -osiot tai Q&A-foorumit.

How to Create a Law Marketing Plan in 2022 (2)

Lakialalla työskentelevien on oltava erityisen tarkkaavaisia ​​siitä, mitä he jakavat sosiaalisessa mediassa. (Kuva Unsplashin kautta)

3. Hyödynnä maksettua hakumarkkinointia

Mainosten sijoittaminen pätevien liidien eteen voi tuoda liiketoimintaa suoraan sinulle. Silloin tulee käyttöön vankka maksullinen haku (kutsutaan myös napsautuskohtaiseksi tai PPC:ksi).

Laillisen maksullisen hakumarkkinointikampanjasi menestys riippuu pääasiassa budjetistasi, sisällöstäsi ja avainsanojen laadusta.

Yksi suurimmista painopisteistäsi tulisi olla mainostekstissä. Tarkoitan tällä kohdistamista asiakkaasi kipupisteisiin henkilökohtaisella tavalla.

Sieltä voit rakentaa PPC-strategiaasipitkähäntäiset avainsanat.Sen lisäksi, että niillä on vähemmän kilpailua, nämä avainsanatyypit ovat usein halvempia ja kohdistavat tarkempaan yleisöön.

Tietenkin sinun tulee viettää aikaa myös aloitussivuilla, joille mainoksesi johtavat. Haluat sivuilla olevan selkeä viesti, joka korostaa arvoa asiakkaalle, virtaviivainen muotoilu ja katseenvangitsija toimintakehotus (CTA) muiden osien ohella.

Provinkki: Voit myös thyödyntää Google Adsiaavainsanan hakutyypitlisätä mainosten osuvuutta ja vähentää PPC-kustannuksia.

4. Älä pelkää hyödyntää sosiaalista mediaa

Lähes kaikilla toimialoilla sosiaalinen media on erinomainen paikka kohdentaa yleisöäsi. Sen lisäksi, että se antaa sinulle mahdollisuuden oppia heistä lisää, se voi auttaa sinua rakentamaan luottamusta ja saamaan heidät mukaan henkilökohtaisella tasolla.

On syytä huomata, että lakialan ammattilaisten on oltava erityisen tarkkaavaisia ​​​​jakamansa suhteen.Paikallinen lakiyhdistys ja asianajajien säännöt voivat sanella sosiaalisen median alustoilla julkaisemasi sisällön tyypin ja luonteen.

Jotkut osavaltiot esimerkiksi kieltävät asianajajia käyttämästä sanoja "asiantuntija" ja "asiantuntija". Joissakin säännöissä todetaan, että lakipalveluita koskevien tietojen mukana tulee aina liittää yhteystiedot. Verestäämikä on hyvä ja mikä ei kelpaa julkaistaennen kuin painat "julkaise".

Provinkki:Suosittelemme käyttämään sosiaalisen median markkinoinnissa (SMM) 70/30-sääntöä. Tämän säännön mukaan 70 prosentin sosiaalisen median viesteistäsi tulisi olla informatiivisia ja erittäin arvokkaita yleisölle, kun taas 30 prosenttia on suorempaa mainostamista.

How to Create a Law Marketing Plan in 2022 (3)

Koska lähes 50 % asianajotoimistoista ei käytä tarpeeksi aikaa ja rahaa markkinointiin, sinulla on loistava mahdollisuus päihittää kilpailijat. (Kuva Rawpixelin kautta)

5. Valloita lakihakemistot ja Google-yritysprofiili

Monet ihmiset aloittavat online-lakitoimistohaun selaamalla lakihakemistoja, kuten edellä mainittiin. Yrityksesi sisällyttäminen näihin hakemistoihin voi tarjota sinulle entistä enemmän kattavuutta ja näkyvyyttä.

Voit aloittaa listaamalla yrityksesi ilmaisiin hakemistoihin ja valita sitten, mitkä hakemistot saattavat olla maksamisen arvoisia. Jotkut suosituimmista online-lakihakemistoista ovat:

  • Hei
  • Nolo
  • FindLaw
  • lakimiehet.com
  • lakimies.com

Asianajotoimistosi saattaa olla jo lueteltu joissakin hakemistoissa. Jos näin on, mene eteenpäin ja "lunasta" tiedot, jotta voit varmistaa, että ne sisältävät oikeat tiedot ja päivittää niitä tarvittaessa.

Jos sinulla on yrityksellesi fyysinen sijainti, sinun tulee myös luoda, lunastaa jaoptimoida Google-yritysprofiilisi (GBP). Tämä ilmainen Google-ominaisuus on jälleen yksi tapa parantaa asianajotoimistoasi hakutuloksissa.

5. Seuraa ja optimoi tarvittaessa

Mitattavien tavoitteiden luominen ja edistymisen seuraaminen kertovat, onko asianajotoimistosi markkinointisuunnitelma oikealla tiellä. Mutta älä tee sitä virhettä, että lannistut, jos et näe välittömiä tuloksia. ErityisestiSEO:n suhteen se on pitkä peli.

Google Analyticsin kaltaiset työkalut tarjoavat tehokkuusraportteja, jotta saat selkeän kuvan siitä, mikä toimii ja mikä ei. Sieltä voit A/B-testaa asioita, kuten aloitussivuja ja mainoksia, ja nähdä, mikä resonoi yleisösi kanssa.

Ajan myötä voit jatkaa suunnitelmasi optimointia ja luoda tavoitteita, jotka ovat sekä pyrkimyksiä että järkeviä.

Takeaway

Koska lähes puolet asianajotoimistoista ei käytä tarpeeksi aikaa ja rahaa markkinointiin, ne, jotka käyttävät, voivat nousta välittömästi kilpailijoihinsa.

Kokemus kertoo, että yksi tehokkaimmista laillisista markkinointistrategioista on hyödyntää monikanavaista lähestymistapaa: joka sisältää PPC:n, SEO:n ja SMM:n.

Kun olet laatinut asianajotoimistollesi suunnitelman ja toteuttanut sen, voit rakentaa sen pohjalle, optimoida sen ja testata sitä A/B-testaamalla, jotta saat jatkuvaa menestystä kuukausien ja vuosien ajan.

Kuinka luoda lakimarkkinointisuunnitelma vuonna 2022 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 5840

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.