Kuinka laatia toimiva lakitoimiston markkinointisuunnitelma | Isompi Lakitoimisto-lehti (2024)

Asianajotoimiston markkinointisuunnitelma toimii etenemissuunnitelmana, joka auttaa asianajajia työskentelemään kohti näkemystä, joka heillä on käytäntönsä kehittämisestä. Suunnitelman luominen poistaa myynninedistämistoimien arvailun tarjoamalla suunnan ja rakenteen markkinointitoiminnalle.

Asianajotoimiston brändäyksen kehittäminen on yhteistyöprosessi, johon usein liittyy useita markkinointitiimiä, jotka vastaavat erilaisista näkökohdista, kuten mainonnasta, verkkosisällöstä ja sosiaalisesta mediasta.

Tästä johtuen on tärkeää, että lakimiehillä on laillinen markkinointisuunnitelma, jossa esitetään seurattavissa oleva strategia yrityksensä laajentamiseksi.

Tällä tavalla he voivat varmistaa, että heidän markkinointitiiminsä työskentelevät samojen tulosten saavuttamiseksi, ja he voivat saada aikaansa ja rahansa sijoittamalla parhaat tulokset.

Markkinointisuunnitelmat vaihtelevat asianajotoimistosta toiseen riippuen useista tekijöistä, kuten koosta, maantieteellisestä sijainnista, toimialueesta ja niiden vaiheesta liiketoiminnan kehitysprosessissa. Uudemmat asianajajat saattavat edelleen rakentaa yhteyksiä, kun taas kokeneet yritykset voivat pyrkiä hallitsemaan asemaansa käytännön alueella. Näin ollen suuren kiinteistösuunnitteluyrityksen markkinointisuunnitelma Kaliforniassa olisi merkittävästi erilainen kuin Chicagossa toimivan pienen henkilövahinkoyrityksen markkinointisuunnitelma.

Vaikka laillisen markkinointisuunnitelman ei tarvitse olla monimutkainen, sen tulee olla hyvin jäsennelty asiakirja, joka perustuu tutkimukseen. Vaikka jokaisen asianajotoimiston lähestymistapa on erilainen, onnistuneen, kattavan markkinointisuunnitelman muodostavat useita rakennuspalikoita, mukaan lukien:

  • Yksityiskohtainen kuva asianajotoimiston asemasta ja sen tarjoamista oikeudellisista palveluista
  • Kohdista asiakkaat
  • Liiketoiminnan kehittämistavoitteet tietyllä aikavälillä
  • Erityiset markkinointistrategiat kohdemarkkinoiden saavuttamiseksi ja yrityksen tavoitteiden saavuttamiseksi
  • Markkinointibudjetti

Olennainen osa markkinointisuunnitelman kehittämisprosessia on ensin ottaa aikaa selvittääksesi, missä asianajotoimistosi tällä hetkellä sijaitsee. Pyri vastaamaan kysymyksiin, kuten: Kuinka monta ja minkä tyyppistä asiakasta palvelet vuosittain? Kuinka monta liidettä saat verkossa? Mitkä ovat asianajotoimistosi vahvuudet ja heikkoudet? Listaa kaikki tällä hetkellä toteuttamasi markkinointitoimenpiteet ja arvioi, kuinka ne ovat toimineet viimeisen vuoden aikana, olipa kyseessä printtimainonta, sähköpostimarkkinointi tai muu taktiikka. Kun sinulla on selkeä käsitys asianajotoimistosi asemasta, on helpompi määrittää, mihin suuntaan sen on edettävä. Katso esimerkkimarkkinointisuunnitelma vierailemalla:blfmag.com/sample-marketing-plan.

Tunnista kohdeasiakaskuntasi
Asianajotoimiston käyttämiä markkinointistrategioita ohjaava voima on sen mahdolliset asiakkaat. Tietämättä, minkä tyyppisiä ihmisiä ottaisi yhteyttä asianajotoimistoon ja käyttäisi sen palveluita, asianajajien on vaikea tietää, kuinka räätälöidä markkinointitoimintaansa houkuttelemaan parhaat mahdollisuudet ja vastaamaan heidän tarpeisiinsa.

Lakitoimistot voivat tehdä markkina-analyysejä luodakseen profiilin ihanteellisesta asiakaskunnastaan. Sisällytä tiedot, kuten ikä, sukupuoli, maantieteellinen sijainti, ammatti, koulutustaso, tulot ja syyt, miksi he etsivät asianajajaa. Jos yritykset ovat asianajotoimiston pääasiakkaita, määritä niiden koko, keskimääräinen liikevaihto ja toimialatyyppi. Tämä auttaa asianajotoimistoja määrittämään tärkeimmät demografiset alueet, joille niiden tulisi omistaa aikansa ja budjettinsa markkinointitarkoituksiin.

Aseta erityisiä tavoitteita
Tehokkaan asianajotoimiston markkinointisuunnitelman selkäranka on selkeästi asetetut tavoitteet. Kaikkien markkinointisuunnitelmien – laillisten tai muiden – tulisi alkaa aivoriihillä tavoitteisiin, jotka on saavutettava. Asettamalla erityisiä tavoitteita asianajotoimistot ja muut yritykset voivat päättää, mihin markkinointinsa keskittävät. Tunnista, mitä yrityksesi haluaa saavuttaa seuraavien kolmen, kuuden ja 12 kuukauden aikana. Ota huomioon tekijöitä, kuten uusien asiakkaiden määrä, tulot, harjoitusalueen tietämys ja paljon muuta, kun laadit sekä lyhyen että pitkän aikavälin tavoitteita.

Haluatko keskittyä luomaan tietty määrä uusia liidejä ja mahdollisia asiakkaita? Vai haluatko kiinnittää huomiota auktoriteetin vahvistamiseen toimialueellasi tai tietyllä maantieteellisellä alueella? Jos pyrit houkuttelemaan asiakkaita, jotka eivät ole koskaan kuulleet asianajotoimistostasi, tavoitteesi saattaa olla tavoittaa tietty määrä uusia potentiaalisia asiakkaita joka kuukausi. Jos olet jo vakiintunut, online-näkyvyyden parantaminen saattaa tuottaa konkreettisempia tuloksia yrityksellesi.

Tavoitteiden tulee olla realistisia ja mitattavissa aina kun mahdollista. Näin voit mitata markkinointisuunnitelmasi onnistumista ja muokata sitä tarvittaessa.

Asianajajat voivat käyttää SMART-tavoitteen asettamisohjeita, jotka tunnetaan myös nimellä Tarkka, Mitattavissa, Toimiva, Realistinen ja Aikaohjattu. Tekniikka auttaa esittämään kysymyksiä siitä, mitä haluat saavuttaa, missä ajassa, kuinka paljon rahaa se maksaa ja miten mittaat tuloksia. Menestyneen asianajotoimiston markkinointisuunnitelman laatimiseen liittyy tutkimusta. Asianajotoimistojen tulisi esimerkiksi tehdä markkina-analyysiä tunnistaakseen kilpailun heidän toiminta-alueellaan ja maantieteellisessä sijainnissaan. Keitä he ovat? Käyttävätkö kohdeasiakkaasi jo kilpailijoitasi? Miten erotut heistä?

Saattaa olla hyödyllistä nähdä, mihin kilpailija keskittyy markkinointiponnistelunsa ja kuinka tehokkaita ne ovat. Se, että muut yritykset tekevät jotain, ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi paras strategia sinulle. Kilpailijallasi on syitä tehdä tiettyjä päätöksiä, ja ne todennäköisesti poikkeavat omista päätöksistäsi.

Valitse oikeat strategiat
Onnistuneen markkinointisuunnitelman laatiminen tarkoittaa oikeiden markkinointikanavien valitsemista asianajotoimistosi tavoitteiden saavuttamiseksi. Koska saatavilla on niin monia strategioita, miten päätät, mihin sijoittaa?

Kun harkitset markkinointistrategioita, pidä kohdeasiakkaat huomion kohteena. Jos mahdollisuutesi ovat esimerkiksi kuusikymppisiä henkilöitä, jotka etsivät apua pitkäaikaishoidon suunnitteluun, markkinointi heille sosiaalisessa mediassa ei todennäköisesti ole paras idea. Tutkimalla kohdedemografisten tottumuksiaan lakimiehet ymmärtävät paremmin, mikä todennäköisesti toimii ja mihin strategioihin markkinointibudjettia käytetään.

Valitse muutama toistettava markkinointitaktiikka, jotka sopivat asianajotoimistosi kasvutavoitteisiin ja joita voit käyttää tavoittaaksesi kohdemarkkinasi. Näitä ovat verkostoituminen, viittauslähteet, sisältömarkkinointi, sosiaalinen media, sähköpostimarkkinointi, uutiskirjeet, mainoskampanjat ja paljon muuta.

Asianajotoimiston online-läsnäolo alkaa sen verkkosivustosta, joten yksi strategiasi näkökohta keskittyy todennäköisesti siihen, että verkkosivustosi on hiottu, brändin mukainen ja informatiivinen. Sisältömarkkinointi on jokaisen online-lakitoimiston markkinointikampanjan toinen kulmakivi. Jatkuvan kiinnostavan sisällön, kuten blogitekstien ja e-kirjojen, luominen, joka on hyödyllistä potentiaalisille asiakkaille, on tehokas tapa lisätä verkkosivuston liikennettä ja saavuttaa muita markkinointitavoitteita.

Lakitoimistot palkkaavat usein useita markkinointiyrityksiä käsittelemään tuotemerkin ja mainonnan eri näkökohtia. Markkinointisuunnitelman laajuuden määrittämiseksi asianajajilla on oltava selkeä käsitys asianajotoimistonsa markkinointibudjetista. Kun tiedät, kuinka paljon sinulla on kuluja, voit valita markkinointistrategiat, jotka ovat tehokkaimmat tavoitteidesi saavuttamiseksi, ja määrittää summan, jonka voit varata kullekin.

Seuraa tuloksia
Markkinointisuunnitelman noudattaminen tarkoittaa sen tulosten seuraamista sen määrittämiseksi, tuottavatko toteutetut strategiat haluttuja tuloksia. Ilman erilaisten kampanjoiden onnistumisen mittaamista asianajajat eivät voi tietää, mikä toimii ja mikä ei. Jos joillakin aloitteilla ei saavuteta asetettuja tavoitteita, on parasta muokata markkinointistrategioitasi. Asianajajien tulee aina olla valmiita parantamaan tai muokkaamaan asianajotoimistonsa markkinointisuunnitelmaa sen perusteella, mikä osoittautuu tehokkaaksi. Asianajotoimiston markkinointisuunnitelma tulee nähdä joustavana asiakirjana, joka päivitetään ja muuttuu ajan myötä, kun lakimiehet tarkentavat tavoitteitaan ja arvioivat asianajotoimistonsa edistymistä. Tavoitteena on asettaa uusia neljännesvuosittaisia ​​tavoitteita markkinointitietojen ja mittareiden pohjalta.

Suunnitelman laatiminen on vain yksi osa asianajotoimiston markkinointiprosessia. Lakimiehet eivät näe todellisia tuloksia ilman, että he noudattavat johdonmukaisesti huolellisesti laaditussa suunnitelmassa esitettyjä strategioita. Tärkeintä on sitoutua toimiin. Vasta sitten sinunasianajotoimisto siirtyä kohtisaavuttaa tavoitteensa. Viime kädessä asianajotoimistosi kasvua ohjaa visiosi, ja markkinointisuunnitelma, joka määrittelee prosessin tämän vision saavuttamiseksi, on kriittinen yrityksesi menestyksen kannalta.

Lisälukemista:
SMART-tavoitteiden asettamisen ohjegrafiikka:
blfmag.com/SMART-guidelines

Katso esimerkkimarkkinointisuunnitelma:
blfmag.com/sample-marketing-plan

Kuinka laatia toimiva lakitoimiston markkinointisuunnitelma | Isompi Lakitoimisto-lehti (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 5846

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.